• U vremenskoj nepogodi oštećen krov Područne škole „Miljanovci“

  U vremenskoj nepogodi oštećen krov Područne škole „Miljanovci“

 • Protokol o saradnji Vlade TK i Hayat televizije

  Protokol o saradnji Vlade TK i Hayat televizije

 • Zajedničkim snagama do kvalitetnijih uslova u obrazovanju

  Zajedničkim snagama do kvalitetnijih uslova u obrazovanju

 • Prijem za članove Upravnog odbora Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“

  Prijem za članove Upravnog odbora Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“

 • Ministar Muratović posjetio muftiju tuzlanskog

  Ministar Muratović posjetio muftiju tuzlanskog

Istinski veliku knjigu treba pročitati u mladosti, zreloj dobi i starosti, baš kao što lijepu građevinu treba vidjeti na jutarnjem svijetlu, podnevnom svjetlu i mjesečini...

Partneri

sjediste-MONKSA3 save-child
biro za ljudska prava
 fod sarajevo 150
british
Embassy-Seal-SARAJEVO
Austrijska-Ambasada-Logo-317x100

jp flagAmbasada Japana

Francuski-kult-centar
 osce
MIOS
rotari
duga logo new 500 239
usaid

IMAG2143 400 x 224

           Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović sa saradnicima, sastao se sa delegacijom Ureda OSCE-a u Tuzli, na čelu sa šefom Ureda Misije OSCE-a u Tuzli Karlom Jorssenom, u okviru njegove nastupne posjete. Tokom sastanka razgovaralo se o planovima i programu rada Ministarstva, izuzetno uspješnoj saradnji, kao i nastavku realizacije zajedničkih projekata u oblasti obrazovanja.

Ministar Muratović, upoznao je predstavnike OSCE-a sa projektima, koji su do sada realizovani u oblasti obrazovanja, čime je unaprijeđen čitav sistem obrazovanja, kao i napretku koji je postignut, te istakao neke od njih.

“Na početku mandata donijeli smo Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona, gdje je izbačen diskriminirajući stav, koji je omogućavao Ministru da po zahtjevu direktora škole da saglasnost za prijem kandidata koji nisu prvorangirani, te smo svima na taj način omogućili jednaka prava prilikom zapošljavanja. Radi ove novonastale situacije sa Konkursom za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, koji planiramo okončati sa 12. septembrom, jedan od prioriteta Ministarstva na kojim će raditi,  u narednom periodu, je izmjena u Pravilniku da se broj bodova na intervjuima smanji, kao i da će se uvesti dodatni kriteriji prilikom zapošljavanja na sve pozicije u ustanove obrazovanja. Tehnološki višak uspješno rješavamo, te i na taj način počinjemo školsku godinu na vrijeme. Putem kolektivnih ugovora obezbijedili smo jednu finansijsku sigurnost, tako da nemamo pritisaka kao u drugim kantonima, koji bi ometali nastavni process. U saradnji sa Federalnim ministarstvom obezbijedili smo besplatne udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola, a učenici u stanju socijalne potrebe će dobiti udžbenike bez obzira koji razred pohađaju. Za kapitalna ulaganja u ovoj godini izdvojili smo million i četristo KM, te nam je prioritet do kraja školske godine završiti objekat osnovne škole u Vučkovcima”, kazao je ministar Muratović. 

            Šef Ureda Misije OSCE-a u Tuzli  Karl Jorssen zahvalio se na prijemu, pohvalio je projekte, koji su do sada realizovani u obrazovanja, te je ovom prilikom zaželio uspješan početak nove školske godine i kazao: “Razmjena mišljenja između OSCE i Ministarstva je odlična i nadamo se da će tako i ostati. OSCE ostaje na raspolaganju da i dalje zajedno radimo na unapređenju u oblasti obrazovanja.”

            Također, ministar Muratović zahvalio se na nastupnoj posjeti Karlu Jorssenu, šefu Ureda Misije OSCE-a u Tuzli.  

Vremenska prognoza

SP_WEATHER_

°C

Tuzla

SP_WEATHER_
Vlažnost: %
Obrazovanje
Nauka
Kultura
Sport
Panorama Tuzle

MONKS logo  Ministarstvo obrazovanja, nauke,
  kulture i sporta
  Tuzlanskog kantona

Adresa: Muhameda Hevaija Uskufija br.1, 75000 Tuzla
Telefon: +387 35 281 296
Fax: +387 35 281 340
e-mail: monks@tk.kim.ba

http://www.monkstk.ba/

Copyright © 2013.

Sva prava pridžana

 

Prijava

Login to your account

Username
Password *
Remember Me